Yetiről – egy utazós blog amit érdemes követni

Szia, én a Female Yeti vagyok és köszönöm, hogy a lapomra látogattál.

Volt egy őrült álmom, hogy elinduljak a világ körül tervek nélkül. Vettem is egy egyirányú repülőjegyet amivel Katmanduban landoltam 2015 szeptember 10-én. Itt 3 hónapot voltam. Egy iskolában földrengésre való felkészülést és angolt (meg más tárgyakat amiről igazából fogalmam sem volt) tanítottam.  Túráztam is a Himaláyában, hiszen én vagyok a Yeti.

Ez az utazós blog ezt az őrült álom megvalósítását fogja leírni képekben és sztorikban.

Remélem, hogy pár olvasót majd megihlet ez az utazós blog, hogy kövesse az álmait ahogy én is minden nap megfogom élni az enyémet.

Miert is Nepál?

Már kétszer voltam Nepálban ahol rabul ejtett az emberek kedvessége és kimondhtatatlanul gyönyürű hegyei. A földrengés után úgy éreztem, hogy segítenem kell az országnak amiben tudok. Gyűjtöttem különféle adományokat Angliában amit már sikerült eljuttatnom Nepálba. Személyes segélynyújtás is még a listámon volt.

Nepal Himalayas

Nepáli Himalája 2012 karacsonyán

Egy hátizsákkal a világ körül? Miért is???

Azt vettem észre, hogy manapság az életemet a tervek\kötelezettségek határozzák meg és nem az amit szeretnék (utazás 24/7) csinálni. A hét legtöbb napján arra kelek hogy mit kell csinálnom és nem, hogy mit szeretnék csinálni. Ugyhogy úgy gondoltam néhány hónapig/évig ezt megfordítom és minden nap arra fogok ébredni, hogy mit szeretnék csinálni.

Honnan is származik a Yeti?

Eredetileg budapesti vagyok. Utazás iránti vágyam valószínűleg akkor született amikor egy nyáron át egy Volkswagenben laktunk és utaztunk Európa szerte a családommal.

anyek

Valahol Norvégiában a 80’as években (én a jobb széli törpe vagyok).

20’as éveimben tinglitangli munkák mellett elvégeztem a főiskolát meg az egyetemet. Azonban egyetemi diplomámmal nem találtam munkát, mert nem beszéltem angolul. Ugyhogy egy nap felpakoltam a táskámat és zsebre tettem az összes megtakarítasomat, ami 18E Ft volt és vettem egy egyirányú repölőjegyet Londonba. Ahol adtam egy control-alt-delet-et az éltemnek és újrakezdtem mindent nulláról.

A pénzügyes közgadász egyetemi diplomámmal takarítottam és gyerekekre felügyeltem. Kemény volt, de nem bántam mert tudtam, hogy az elején nem lesz könnyű, és reméltem hogy valami jobb vár rám. A türelem és a kemény munka meghozta a gyümölcsét. A kis angolommal bekerültem egy nagy televíziós társasághoz ahol kitanítottak nekem az angol kollégáim egy új szakmát, közben a nyelvüket is megtanultam. Olyan jól megtanultam ezt az új szakmát, hogy több díjat is nyertem. A munka mellett elkezdtem utazgatni és minél többet utaztam annál többet akartam látni és a visszautazás is csak egyre nehezebb lett. Barátaim csodálták a történeteimet is mindig mondták, hogy egy utazós blog megnyitásán kellene gondolkodnom.

Budapest

Vad álmaim David Hasselhoffról

Míg otthon éltem, egy álmom volt: egyszer eljutni Amerikába. Ott akartam állni a mentőállomáson Californiában és úgy nézni az óceánt ahogy David Hasselhoff pásztázta a gyönyörű szemeivel a bajbajutottakat a vízben. Elképesztően szexi szőrös mellkasa és lassú felvételű futása a parton már a 90’es évek óta az álmom volt (meg hogy eljussak Californiába).

Pár éve ez az álom valóra vált és ott álltam azon a mentőállomáson. Sőt sikerült eljutnom már 6 kontinensre és már csak egy van hátra az Antarktisz, de hát az is a bakancslistámon van úgyhogy előbb utóbb az is meglesz.

Valószínű ez az álom vitt Angliába ugyhogy ha bárki azt állítja, hogy nem kifizetődő szőrös mellkasokról álmodni az hazudik:)

Los Angeles beach

California 2010: nagy álmom valóraválásanak pillanata

Honnan veszem a bátorságot, hogy elinduljak egy hátizsákkal?

Már egy jó pár éve egyedülálló vagyok ami arra kényszerített, hogy sok mindent egy magam fedezzek fel és a hirtelen felindulásból elkövetett ötleteimet egyedül valósítsam meg. Ez az egyedüli kalandozás sokszor kikényszerített a komfortzónámból és rájöttem, hogy az élet a komfort zónán kívül is szuper és biztonságos lehet. Rájöttem, hogy régebben sok mindentől féltem, tartottam alaptalanul, csak az ismeretlennek nem akartam nekivágni. Mára már megtanultam, hogy nincsenek határaik, max az amit a fejünkben kreálunk. Pár évbe, és jó pár veszélyes kalandba tellett mire bátorságot merítettem, hogy elinduljak a világ körül csak egy hátizsákkal (és a laptomommal) felfegyverkezve. Ez az utazós blog pedig dokumetálja a velem történteket.

North Wales winter climbing

North Wales (Anglia) 2015: téli hegymászás orkán erejű szélben csak ez egyik dolog ami a komfort zónámon kívül esik, mégis minden pillanatát imádom.

Miért nem nyugdíjasan akarom elkezdeni élvezni az életet?

Még 30 évet várjak????? Miért is???

A társadalom folyamatosan nyomatja, hogy legyen munkád, aztán léptessenek elő, vegyél egy házat aztán egy nagyobbat, házasodj meg, legyen 2,5 gyerek meg egy kiskutya. Sőt mindemellet az lenne a helyes ha már most minden pénzemet a nyugdíjra tartalékolnám, és a nyugdíjra gondolnék egész életemben. Az élet úgy néz ki mint egy jól kigondolt terv ahol nekem csak a megfelelő rublikát kell kipipálnom, a megfelelő időben, aztán nyugdíjba menni. Dehát a szüleim nem egy olyan strigula huzogálós, meg rublikát kipipálgató, statisztika követő valakinek neveltek. De mindenki élete más és az élet azért szép mert mindannyian mások vagyunk és mást akarunk. Én George Mallory hegymászó filozófiáját követem:

Nem azért élünk, hogy együnk és a pénzt keressünk. Hanem azért eszünk és keressük a pénzt, hogy élvezzük az életet. Erről szól az élet, és ezért élünk.

 Female Yeti – Utazós blog


There are 14 comments

Add yours
 1. Zsófi

  Nagyon inspirálóak a gondolataid 🙂 Alig várom a következő írásokat. Az idézet a bejegyzés végén pedig feltette az i-re a pontot 🙂 Sok-sok élményt és kalandot kívánok neked!

 2. Szandi

  Vizumigénylégses mizéria útján akadtam a blogodra és nagyon vicces, de ahogy olvastam, olyan volt, mintha egyik saját irásomat olvasnám.
  Ha minden igaz 10 hónap múlva útra kelek, még nem tudom, hogy pontosan hova és onnan merre tovább, de az is lehet hogy valahol még veled is összefutok a nagyvilágban.
  Szeretnék nagyon jó utat és fantasztikus kalandokat kivánni neked!

  • Female Yeti

   Szuper, akkor majd tervezes nelkul valahol osszefutunk a vilagban. Lesz info a vizumrol az oldalon, de ha nem eleg akkor majd irj. Sok sikert a keszulodeshez, az az egyik legjobb resz:)

 3. Túró

  Szia! Nagyon szuper, amit írtál és az idézet is kiváló a végén, még sosem hallottam! 🙂 Idén én is Ázsiában barangolok júniustól, ha esetleg egyfelé járunk, majd összefuthatnánk! 🙂 Én olvasgatom majd a blogod! 🙂 Üdv. Túró

 4. juditsz

  Na ezt akár én is írhattam volna 🙂 Én épp még az angliai szakasznál tartok, jövőre jön Kalifornia, és ha már ott is kiégtem, akkor irány Ázsia 😀


Post a new comment