phiphiiiiii-1-of-1

Phi Phi sziget vagyis “A part” című átverés

Nagyon vártam, hogy lássam “A part”-ot vagyis ahol a filmet forgatták Leonardo Di Caprioval 2000-ben. Igaz olvastam sok rossz véleményt az interneten arról, hogy túl van zsúfolva, meg hogy nem is úgy néz ki mint ahogy a filmben úgyhogy ezekre fel voltam készülve. Igaz azt nem gondoltam volna, hogy a hajó nem is fog ott megállni. Pedig azzal is biztosra mentem, hogy a rendes Phi Phi szigetre visznek (6 darab Phi Phi sziget van) hiszen sok átverés abból áll, hogy nem a helyes Phi Phi szigetre viszik az embert.

A nap 30 perces várakozással telt mivel a minibusz késett. Amikor megérkeztünk a kikötőbe túristák ezrei nyomakodtak előre. 600-at rátuszkoltak egy hajóra és persze nem volt ülőhely mindenki számára ugyhogy én csak a tetőn tudtam leülni a tűző napsütésben. Az útnak 1 óra 20 percnek kellett volna lennie igazából 2 óra volt amikor megérkeztünk Ko Phi Phi Don-ra ahol pár ember leszállt.

Phiphi (1 of 7)

Ko Phi Phi Don a legnagyobb a Phi Phi szigetcsoportban.

Aztán visszafordultunk és elindultunk a várva várt Ko Phi Phi Lee-re ahol a Maya öböl van vagyis “A part”.

Phiphi (2 of 7)

Ko Phi Phi Lee egy kicsi sziget.

Miután közelítettünk az öbölhöz a hangosbemondó mondta: Ez a Maya öböl igaz itt nem állunk meg hiszen nagy hajók itt nem állhatnak meg. Ezek után tovább is haladtunk.

Ko Phi Phi Lee Maya bay

Maya öböl vagyis “A part”

Ahogy látható a parton mozdulni nem lehetett és nem is voltak pálmafák csak nagy zöld bokrok (igaz ezt már olvastam a neten, ugyhogy nem volt csalódás). Az igazi part azért különbözik “A part”-tól mert a fimgárda lebulldozerolta a partot és pálmafákat ültetett azért, hogy “paradicsommá” változtassák. A partot úgy is hagyták ahogy a filmben láttuk igaz a 2004-es tsunami nagyon letarolta a szigetet és az összes pálmafát elsodorta a víz. Egy idővel a régi vegetáció vette át ismét a partot.

Körbehajóztuk a szigetet es a hangosbemondón mondtak érdekesnek tűnő dolgokat igaz nem lehetett érteni semmit.

20 perc után végre megálltunk könnyűbúvárkodni (amit a Maya öbölnél is ígértek) a Majom partnál. Csak, hogy itt se érezzük magunkat olyan jól egyből mondták, hogy dagály van és a part most el van tűnve (nem is értem akkor miért nem apálykor visznek). Leparkoltunk egy másik nagy hajó mellé úgyhogy jó tele lett a víz velünk. Igaz elég sok halat lehetett látni és korall zátonyt, meg víz alatt selfizőket. A parton pedig sok majom ugrabugrált.

Phiphi (5 of 7)

Könnyűbúvárkodás a Majom partnál.

40 perces könnyűbúvárkodás után a hajó elvitt a Ko Phi Phi Don öbölbe ahol az ebéd volt. Az ebéd az biztosan felülmúlta a várakozásomat hiszen az étterem egy gyönyörű parton volt. Az étel sem volt rossz és korlátlan fogyasztás volt.

Phiphi (6 of 7)

Finom volt az ebéd igaz ételmérgezést kaptam.

Phi Phi Don beach

A part a Ko Phi Phi Don szigeten ahol ebédeltünk és az ebéd után némi időt kaptunk kis fürdőzésre.

Phiphi (7 of 7)

A bal oldalon Phi Phi Don látható ahonnan Leonardo úszott a szigetre vagyis  Phi Phi Lee-re ami jobb oldalon látható.

Ha valaha is szeretnéd a Maya öblöben fürdőzni akkor motorcsónakkal menj Phuketról vagy Krabiból (igaz ez drága 2000-3000 bhat). Vagy esetleg ahogy szobatársam ajánlotta utólag: ő elment komppal Phi Phi Don-ra onnan pedig kis csónakkal a Maya öbölbe.

Elmentem a túrista rendőrséghez, mert tudatni akartam velük, hogy mi történik mivel minden egyes iroda árulja ezt a túrát. A rendőr mondta, hogy semmit nem tudunk csinálni mivel a thai törvény szerint semmmi rosszat nem csinálnak az ügynökségek.

Tudtam, hogy nekem kell kezbe venni az ügyet. Este visszamentem az irodába ahol ezt a túrát lefoglaltam. A hölgy mondta: “Természetesen ez a nagy hajó nem áll meg ott a Maya öbölben.” Igaz legalább felajánlotta (kis nyomás után), hogy visszaadja a befizetett összeg (1000 bhat) felét szóval azért nem volt rossz nap 500 bhat-ért:)

Happy End.There are no comments

Add yours