newyears-1-of-6

Újév köszöntés a patongi tengerparton

Ha egyszer a patongi beach mellett döntesz szilveszterezni akkor biztos nem fogsz unatkozni. Egész éjszaka megy a tűzijáték a parton, az eget bevilágítják a lámpások ezrei. A part az csak egy hatalmas ingyenes buli. Nem beszélve arról, hogy megannyi finom thai ételt lehet venni az utcai árusoktól.

Patong a Phuket sziget nyugati partján helyezkedik el és hírhedt az zajos reggelig tartó bulikról. A szilverszer éjszaka pedig a legnagyobb buli az évben. A buli a patongi parton világhíres hiszen még a partykirálynő Paris Hilton is itt töltött egy szilveszter éjszakát pár éve. Szállást érdemes időben lefoglalni hiszen egy idő után már csak lepukkant vagy drága helyek maradnak szabadon.

A parton a buli ingyenes, itt egy kis video amit szilveszter éjszaka készítettem a parton. A partot a világ minden sarkából életkortól függetlenül emberek ezrei már este 8-kor meg kezdik tölteni (nem csak részeg 20 éves hátizsákosokkal van tele a part). Nem mindenkinek futja a nagy pirvát, drága bulikra (ahogy nekem sem). Zene, kaja, emberek, boldogság, pia minden mennyiségben a parton. Legtöbben kis vödörből isznak különféle kétes olcsó koktélokat amit másnap megbánnak. Vagy isszák a thai whiskynek keresztelt körömlakkot amit Hong Thongnak hívnak, és elképesztően olcsó (amit másnap mégjobban megbánnak).

newyears (2 of 6)

Tűzijáték minden irányban

“Jó szerencse” lámpások ezrei világítják meg az eget egész éjszaka. A monda szerint a lámpás erőt ad a kívánságaidnak és az álmaidnak az új évre. Szórakoztató csak leülni és nézni ahogy az emberek bénáznak a meggyújtásával. Nem egyszerű hiszen a legkisebb szellő is elfújhatja meggyújtás közben és persze megfelelő szélirányban kell elengedni hiszen akkor a vízben vagy rosszabb esetben valaki fején fog landolni.

newyears (1 of 6)

Lámpások ezreit gyújtanak meg egész éjszaka.

newyears (3 of 6)

Romantikus párok nagy, piros szív alakú lámpást gyújtanak meg boldog közös jövő reményében.

Sokan jó ötletnek tartják, hogy usszanak egyet a tengerben.

Megannyi DJ játszik a parti bárokban ahova ingyen be lehet csatlakozni.

newyears (5 of 6)

Az egyik bár ingyenes partija a parton.

Egy idővel a tömeg nagy része belefárad a bulizásba és hazamegy amíg mások még mindig gyújtogatnak. Sajnos amint a part kicsit kiürül akkor látszik mennyi szemetet hagytak hátra az emberek amit a dagály belemos a vízbe.

newyears (4 of 6)

Tonnányi szemét a parton.

A part után a Bangla utcába mentem bulizni amely a part után a második legnagyob hotspot az ünneplésre. Itt megannyi disco, bár, szadista bár, go-go bár reggelig van nyitva. A Bangla utca egy kb fél kilométer hosszú partyutca, így néz ki egy hétköznap este a Bangla utcában. Ahol az éjszakai szórakozóhelyek mindennap reggelig vannak nyitva igaz a szilveszter éjszka a tömeg 100 szorosára nő és nehéz bárhova is bejutni. Igaz szilveszter éjszakán az utcán is reggelig tart a buli.

newyears (6 of 6)

Hírhedt Bangla utca.There are no comments

Add yours