Hogyan készítsünk bakancslistat?

A bakancslista nem keszul el egy nap alatt, altalaban napokig tart egy alap lista elkeszitese. Igazabol soha sem fog elkeszulni. Mindig valtozni fog mivel lesznek olyan dolgok, amik mar nem tunnek olyan izgalmasnak es kitoroljuk, vagy eppen tobb pontot adunk a listahoz.

Tobbfelekeppen lehet bakancslistat kesziteni. En csak egy nap leultem es tollat es papirt vettem a kezembe es feltettem magamnak par kerdest:

Mit akartam mindig is csinalni?

Mi az amit tutti megcsinalnek ma, ha esetleg holnap feldobnam a bakancsot?

Mi az a kihivas ami a legnagyobb onbizalom novelest adna?

Amikor magamat teljesen boldognak latom, akkor hol vagyok es mit csinalok?

Azutan visszagondoltam a multra es azon dolgokra, amire buszke vagyok, vagy akkora elmeny volt, hogy a mai napig emlekezem. Ezen pontokat is a listara tettem es kihuztam oket. Azutan elkezdtem kulonfele emberek bakancslistajat olvasni az interneten, hogy meg tobb ihletet kapjak, es az orult otletek csak vegelathatatlannak tuntek ezek utan. A listat kitettem a szobam falara, hogy minden reggel lassam. Mindegy vegul is, hogy hol van csak valahol lathato helyen legyen, mondjuk a huton vagy esetleg a szamitogep hattere. Ha minden nap rapillantok, akkor emlekeztetni fog arra, hogy menni kell es ki kell pipalni azokat a pontokat.

Az elet olyan mint egy hullamvasut es sokszor nehez idoszakon megyunk keresztul.  Neha emlekeztetni kell magunkat, hogy az elet tul rovid es a bakancslista kituno eszkoz, hogy ne veszitsuk szem elol az almainkat.  

Ha egyedul erzed magad, mikozben irod a listadat, akkor merits batorsagot egy bakancslistas barataidtol vagy az internetrol.  A bucketlist.org egy bakancslistas kozosseg ami teljesen ingyenes. Ezen a lapon sok otletre, inspiraciora lehet lelni masoktol, vagy eppen megosztani a sajat listadat, amivel masokat batorithatsz.